The sun has risen? Or what?

assalamualaikum to all..

Peace and a very much syukr to Allah for still giving me the chance to live.
And make sure i can share my effort n knowledges with others.

I just cured from a very bad flu.
Its so bad that i can't even sleep or eat for two days
( allahummasolli 'ala muhamad )..

Wow,weird isn't it?
But i'm n0t going to talk bout this.
Let the past be the past..

What i want to talk is bout a very fam0us (or n0t fam0us) phrases am0ng islamic kn0wledge student,
What?
Can u guess it already?

Its bout a phrase sounded
'' i believe in islam cause i see the sun has risen, n0t because i see it,but because i see s0mething else''

what can we take fr0m these words?
Here c0mes my questi0ns to you all..

Questi0n 1 :
believe in islam because the sun has risen?
If s0meday the sun doesn't rise,what will we believe? Do we still believe in islam?

Questi0n 2 :
n0t because i see it (the sun of course) but because i see something else.
What did see? What really you see? The land? Japan (the land of the risen sun?) or your house?

Thats all my questi0n. I really h0pe s0me0ne do give me resp0nes for my questi0ns.

'jangan biarkan diri anda diselubungi misteri'

hehehe :-)

3 comments:

Maisarah said...

i believe in Islam AS i believe da sun has risen meaning that kita percaya ngan islam akan menerangi manusia y bernaung di bawahnya sampai kiamat SEBAGAIMANA kita percaya terbitnya matahari yang akan menerangi bumi sampai kiamat..

not because i see it but BY i see everything else means bukanlah dengan melihat matahari tu terbit, tapi DENGAN melihat kekuasaan Allah yang menerbitkan matahari tu..subhanallah

tapi kalau ayat hak fuad bg tu mmg salah sungguh lah.. i believe in islam because i believe da sun has risen, not because i see it but because i see something else..mmg tak betul tu.. kena hati2 la..sebab satu perkataan BECAUSE, BY n AS tu dah menunjukkan makna y lain dah...

please correct me if i am wrong =)

zamanislam said...

tq.erk.haha.. 0o0..gitu. Npe nk gune matahari plop? Ayat 2 mcm pening..tgk je la matahari,kan2?

Maisarah said...

mane de pening..fuad je ubah ayat.. tu y jadi pening...biase la majaz mursal..;p
erm skali skala nk gune matahari..asyik wat perumpamaan pokok, bukit je jadi bukti kekuasaan Allah..terbit dan terbenamnya matahari pun salah satu kekuasaan Allah kan?
kalau sy silap tolong tunjukkan jalan y lurus..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget